diumenge, 10 d’octubre del 2010

RIP: Solomon Burke

És llei de vida: a mida que passen els anys són més els mestres del rock, el blues, el soul o el country que ens deixen. Aquest cop ha estat Solomon Burke, amb la particularitat que en aquest segle XXI havia viscut un impressionant retorn artístic, enregistrant discos excel·lents i passejant el seu títol de "Rei del Rock'n'Soul" per mig món. Ho vaig poder comprovar de primera mà el passat mes de juliol, quan vaig assistir al meu primer (i últim) concert de Burke, a la Sala Apolo de Barcelona (ho vaig explicar en aquest post). Per cert, el seu darrer disc publicat, Nothing's impossible, va ser també el darrer produït per un altre gran del soul, Willie Mitchell, arquitecte de l'èxit d'Al Green.

Potser no us sona el nom de Solomon Burke, però sí que coneixeu les seves cançons. Com ara "Everybody needs somebody to love", que van popularitzar els Blues Brothers. O "Cry to me", que ballaven en aquell engendre cinematogràfic anomenat Dirty Dancing.

No he trobat a youtube cap clip dels 60, quan gravava aquestes i atltres cançons per Atlantic, però sí un d'un tema més recent, "None of us are free", amb els Blind Boys of Alabama. Gospel per dir adéu a un predicador.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Tot aixo esta molt be, pero volem un post sobre el Corte Ingles a TGN!!!
Ja et veig fent tombs per la planta joven ;-)

Push.