divendres, 15 d’octubre del 2010

Companys: ja tenim Corte Inglés!

Resultava apropiat: passejar pel tram de la rambla batejat amb el nom de Lluís Companys aquesta tarda, el dia del 70 aniversari de l'afusellament del president de la Generalitat. Un ram de flors al monument a Companys remarcava l'efemèride. Però he passat de llarg, sense aturar-m'hi ni tan sols uns segons. Siguem sincers: el que em movia no era el patriotisme, sinó el consumisme. El que omplia la rambla Lluís Companys de tarragonins no era el record al president màrtir, sinó l'impuls de visitar l'encara novetós Corte Inglés, els grans magatzems que suposen el millor argument de capitalitat de la ciutat en anys.

Almenys en el meu cas, pujar i baixar per les escales mecàniques d'El Corte Inglés forma part de la meva memòria infantil del que suposava visitar Barcelona. De manera que, un cop dins l'establiment, he pujat cinc plantes i he tornat a baixar-hi, sense que m'interessés gaire cosa més que el desplaçament amunt i avall. Ni planta Joven, ni moda home... Això sí, a la cinquena planta (esports), ja posats, he decidit estalviar-li feina a Pusho (incitador d'aquest post) i he comprovat que sí, que tenen fishing section.

Tot seguit m'he dirigit a l'única part de l'establiment que realment m'interessava, anomenada oficialment "Cultura i oci" però que podria ser rebatejada, clarament, com "Vida des del sofà". Fa anys, el meu mètode per valorar la qualitat d'una nova botiga de discos era comprovar quants en tenien dels Byrds. Sí, era un mètode francament snob i arbitrari, però fallava poc sovint. Ja tenia clar que al Corte Inglés no podia aplicar aquest criteri, però la cosa ha estat encara pitjor del que esperava: quan la secció d'artistes espanyols i llatins és més gran que la d'artistes internacionals, és molt mal senyal.

Proporcionalment, la cosa era una mica millor quant a DVDs (les quatre primeres temporades de The Wire, però no la cinquena; lògic, sembla que algú està emperrat en matar-me d'ansietat i no hi ha manera que aparegui) i els llibres. Per cert, he fet una ullada als llibres en llengua estrangera i he vist que no n'hi havia cap en francès i gairebé tants en rús com en anglès: una dada curiosa però, segur, significativa del turisme que ara tenim a la nostra zona. Finalment m'he endut un DVD de Thin Lizzy i la novel·la Menudo reparto de Jonathan Coe, que fa bona pinta. Ja us ho diré...

Bé, ja tenim Corte Inglés. Ara, si us plau, que ens posin un Fnac, que és el que realment li fa falta a aquesta ciutat.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

de debó que tenen una fishing section?!?! increible, així, es "millor" que el harrod's!!!

marina

Anònim ha dit...

Siiiii!!!
Fishing section!

Ermo, molt mal fet de no fer cap a la roba d'home, octubre es el mes del hombre en el corte ingles , si compres dues peces et fan un 20% de descomte, i per tres peces un 30%. Que estas esperant???

Push.

Anònim ha dit...

perdo, descompte.

push.

Anònim ha dit...

Guille,

M'ha fet molta gràcia llegir aquest apunt perquè a mi també em passa que un dels records infantils més intensos que tinc de Barcelona són les escales automàtiques d'El Corte Inglés (i la sarbatana dels "jíbaros" que hi vam comprar una vegada).

Ara bé, el que no suporto és l'actitud dels empleats i empleades "trajats" i megasimpàtics que no et deixen mirar en pau i t'assetgen constantment amb aquella pregunta tan odiosa de "¿Necesita que le ayude en algo?". "Pues no. Vés-te'n i deixa'm en pau", penses. Per això, d'El Corte Inglés de Tarragona, només visito la secció de DVD, perquè no està malament i perquè ningú no t'emprenya.

ELOI ha dit...

Més sobre els records corteingleserus d'infància:
- Em perdia constantment i sempre hi havia aquells minuts d'angústia/tensió. Em sembla que qui no s'ha perdut de petit en un Corte Inglés, definitivament no ha tingut infància
- Una vegada vaig intentar pujar per unes escales mecàniques que baixaven. El resultat va ser catastròfic.

Guillermo Soler ha dit...

Qui ho havia de dir, que un post sobre El Corte Inglés seria dels més comentats! Això demostra que Push té més idea del que interessa als lectors que jo mateix... Ah, i que la nostàlgia vén!

Roc ha dit...

A Mataró està pendent un altre Corte Inglés però no sé quan arribarà...els MTV (mataró de tota la vida) estem fent campanya per ni entrar-hi...fer boicot directament...
també comparteixo la idea de millor un FNAC

ELOI ha dit...

Jo sóc dels que penso que l'FNAC l'has de tenir lluny, molt lluny.